Webp.net gifmaker

Директно

Во идниот парламентарен состав од петтата изборна единица ќе влезат девет пратеници од Коалцијата „Можеме“ предводена од СДСМ и осум од Коалицијата „Обнова на Македонија“ на чело со ВМРО-ДПМНЕ, велат од општинските ограноци на овие партии за Апла.мк. Се уште нема официјални податоци од ДИК за распределбата на мандатите.  

Нешто по 20,30 часот излезноста на гласачите во Битола беше 56,57 проценти, во Ресен 48,72 проценти, во Демир Хисар 68,42 проценти, Новаци високи 70,76 проценти, Могила 63, 84 проценти. 

Во Битола до 19 часот на гласање излегле 51, 58 од гласачите , или 41060 гласачи. Во Демир Хисар излезноста за истото време е 62, 98 проценти, а во Крушево 66, 63 проценти. Во Општина Могила илзеноста е 55, 86 порценти, додека во Општина Новаци високи 66,60 проценти излезност. 

Во изборната единица број 5 по излезност се издвојува Општина Битла до 31,19 проценти до 13 часот, Вевчани со 39, 86 проценти и Круѕево каде излезеноста е 37,84 проценти, изјавија од Државната изборна комисија на прес конференција. .

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани