Директно

Се зголемува интересот за вакцинација. Како што утрово објави министерот за здравство, Венко Филипче, само во текот на вчерашниот ден се вакцинирани 12 606 граѓани од кои 10 135 прва доза а останатите ревакцина.


По започнувњето на реконструкцијата на втората делница на ул. Рузвелтова, од страна на жителите и сопствениците на објекти на оваа делница, на 20 април беше испратено Барање за промена на постоечкото јавно зеленило (зимзелени дрвја) со нови, поради видливата дотраеност.
На 22 април, теренски увид на оваа локација извршија градоначалничката Наташа Петровска, директорот на ЈП „Комуналец“ и лицата задолжени за хортикултурно уредување, при што беше констатирано дека веќе постоечките дрвја се стари и оштетени, со плитки корења и претставуваат опасност за околината

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани