Директно

 

Наградата ја чувствувам како да сум ја добила за битолски услови Пулицеровата награда за новинарство зашто е на врвот и нема повредна за нас новинарите од битолската фела, докажани многу и како дописници, но не стигнуваме до наградите во Скопје што се доделуваат за новинарство, не знам зошто, дали сме маргинализирани, рече долгогодишната новинарка Анета Блажевска од Битола добитничка на наградата за новинарство „Тоде Петревски“ што 17 години со ред ја доделува „Битолски весник“.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани