2win800x200

Директно

„Веројатно се од групата која има три проблеми со срцето, душата и петите“, рече премиерот Зоран Заев за групата битолчани која собрана спроти Општината свиркаше кога тој и министрите влегуваа во општинската зграда за да одржат владина седница, за првпат во историјата на државата, во Битола.

Брза, ефиксна и плодна посета на министерот Венко Филипче на Клиничка болница Битола. Разгледаното е договорено и остварено, соопштија од Болницата.

-Според планот обезбедени се и потпишани од страна на министерот вработувања нови за до крајот на 2019 година, вклучувајќи ги овде и вработувањата трансформација од определено време како и направен план за нови вработувања за наредната 2020 година“, изјавија од Болницата.

Понатаму, Министерството се вклучува со помош околу реновирањето на останатиот дел од визбите каде функционираат амбулантите и веќе е започната тендерската постапка.

Најавена е реконструкција и санација на сите санитарни чворови, набавка на нови кревети за пацинетите, плочки секаде каде е потребно, санитарија и друга опрема.

Помош на менаџерскиот тим од страна на министерот му беше понудена и за интерната амбуланта која веќе се реконструира од страна на Болницата и каде е најголема фреквенцијата на пациенти .

Се отпочнува и со реконструкција на зградата каде ќе се отвори нов геријатриски оддел многу потребен на битолчани. Во најбрз можен рок министерот си зеде обврска да се поправи и ангиографот .

„Од страна на менаџерскиот тим и од името на вработените голема благодарност за посетата на министерот,за брзата ефикасност за она што го побаравме и искажавме како проблем со кој се соочуваме,чекаме нова средба повторно во клиниката како би можеле да се реализираат уште проекти кои денес му ги предочивме а тој вети брза реалузација“, рече портпаролката на Болницата Сузана Конеска.

Министерот се сретна и со младите лекари го посети и физикалното одд и ја виде работата на базенот.болница 2

болница 3

болница 4

болница 5

БОЛНИЦА 54

Македонската Влада се „сели“ во Општина Битола. Премиерот Зоран Заев утре во зградата на Општината во Битола ќе претседава со редовната 159-та седница.

За Солуна, За Стамбола Неа Не Давам... (Неделна Рубрика)

Таа имала само девет години, а тој 11 кога станале курири и пробивајќи се низ непријателските патроли, што би се рекло пред носот на бугарските и германските агенти, пренесувале писма меѓу партизаните. Бисерка и Ристо Давчеви за време на Втората светска војна кога учествувале во отпорот биле деца, а денес имаат таа 86 години, тој 90 години и горди се на тоа што придонесле за слободата на Македонија.

Со воведот во работа, кој денес започна во кабинетот на градоначалничката Наташа Петровска, на кој присуствуваа претставници на Проектот за локлана и регионална конкурентност (ЛРЦП), претставници на изведувачите, надзорот, задолжените лица од општината за проектот, како и претставници на Заводот и музеј, започнува постапката за реконструкција на Офицерскиот дом во Битола, информираат од Општина Битола.

„Иди зима, субвенции за 2500 инвертер клими во Битола обезбедени од Владата“, напиша на својот фб профил градоначалничката Наташа Петровска. Ова дојде како своевиден одговор на лепенките со радиоактивни знаци што беа исполепени денес од непознати лица низ шахтите во Битола, а на кои пишуваше „Иди зима“.

Лепенки со предупредувачки знак за радиоактивност и натпис „Иди зима“ денес беа залепени на повеќе шахти низ градот. Официјално не се знае кој ги поставил, а на социјалните мрежи некои напишале дека ова е акција на група битолчани поради загадениот воздух.

По ова со писмена реакција се огласи СДСМ истакувајќи дека ова е очаен и крајно неинвентивен обид за заплашување на граѓаните, предизвикување паника меѓу нив со употреба на разни семиотички симболи кои имаат за цел да предизвикаат внимание.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани